неділю, 10 квітня 2011 р.

Від жиру бісяться, чи ще один спосіб відмити гроші?!

не хотів я тут срати  політикою, але мимо такої чудової теми не міг пройти мимо.
Військовий парад 24 серпня може стати найдорожчим за 20 років Незалежності України.

Міністерство оборони України може поставити історичний рекорд з вартості військового параду. Попередній кошторис запланованих витрат міністерства перевищує 320 млн грн. Приблизно така ж сума виділяється з бюджету на будівництво житла для вояків або закупівлю зброї та військової техніки.


Згідно з документом, підписаним директором департаменту фінансів Міноборони Іваном Марко, додаткові витрати бюджетних коштів на парад оцінюються в 265 млн грн (до вже запланованих 56 млн грн), пише Дзеркало тижня.

Зокрема міністерство Михайла Єжеля планує витратити на "підготовку озброєння і військової техніки" до параду 220 млн грн. Для порівняння, на закупівлю озброєння і техніки заплановані витрати у розмірі 4 мільйони.

Також витрати на відрядження обійдуться в 3,5 мільйона, на харчування піде 2 мільйони, на забезпечення "культурно-виховної роботи" хочуть витратити 3,5 мільйона. Крім того, додатково Міноборони просить 72 млн грн на паливно-мастильні матеріали.

Нагадаємо, що в 2008 і 2009 роках військові паради на День Незалежності обійшлися приблизно в 70 млн грн. І навіть тоді експерти скептично оцінювали ці суми, сумніваючись, що усі гроші були витрачені за призначенням. У 2010 році парад не проводився.

Як повідомлялося, 4 квітня парламентський комітет з питань нацбезпеки та оборони попросив Кабінет міністрів подати пропозицію щодо звільнення міністра оборони Михайла Єжеля через корупційний скандал із забезпеченням харчування солдатів. Про це заявив голова комітету Анатолій Гриценко.
от сиджу і думаю, йопсь, це ж скільки бабла йде на саму показуху, і це не у якісь країні , котра в силу свого економічного здоров'я може собі це позволити, а у гондурасі, де  множество пухнуть із голоду, ціни ростуть кожен день, а по усіх радіостанціях мінімум раз у пів години лунають прохання lопомогти у зборі коштів якісь черговій онкохворій дитині.
отака вона україна для людей, мать її!

Немає коментарів:

Дописати коментар